За млечните ни напитки

НАШИТЕ ПРОБИОТИЧНИ ОРЪЖИЯ – НАЛИВНО СУРОВО МЛЯКО, КЕФИР

ЗА МЛЯКОТО НИ

Всички млечни продукти с марката Чифлик Ливади са произведени от собствени животни.

Породите на кравите ни са:

  • Монбелиард (Montbéliarde) – френска порода, от която се произвежда сиренето Comté
  • Българско родопско говедо – кръстоска на Джерсей (Jersey) с Късорого родопско говедо

Кравите се отглеждат и доят на пасището. Доенето е веднъж на ден – за по-голям комфорт на хората и животните. Ето как: https://youtu.be/vj41O9I52EY

През зимния сезон кравите са в обор, където се хранят със сено.

 

ПРОДУКТИ, НАЛИЧНИ В МАГАЗИНА НИ

СУРОВО МЛЯКО (наливно)

Цена на литър 3,65 лв без бутилка

В магазина на Чифлик Ливади на ул. Яворец 9 имаме инсталиран млекомат, от който продаваме сурово мляко. Млекоматът е произведен от швейцарците Brunimat и оборудван със охладителна и самопочистваща система.

От млекомат

 

КЕФИР (наливен)

Цена на литър 5,40 лв без бутилка

ЗАКВАСЕН С ИСТИНСКА КЕФИРНА ГЪБА (SCOBY - симбиотична колония от лактобацили и дрожди)

Кефирът има консистенция на течно кисело мляко (гъст айрян), но в него има много по-богат коктейл от пробиотични култури (между 50 и 60 според различните публикации) в сравнение с киселото мляко, което е само с две бактерии.
От диспенсър

Повече за ползите от кефира - https://www.healthline.com/nutrition/9-health-benefits-of-kefir

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0963996918308731 

Материал на Центъра за оценка на риска по хранителната верига за приложението на кефира в хранително вкусовата индустрия като средство за намаляване количеството на замърсители в храните - https://bit.ly/3YHgj7U

Много полезна информация, ако си правите кефир има тук: http://users.sa.chariot.net.au/~dna/Makekefir.html

 

И една научна статия - https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmicb.2016.00647/full

Чифлик Ливади © 2024 Работи на OpenCart | Сглобен от MazeLabs