НАШИТЕ ПРОБИОТИЧНИ ОРЪЖИЯ – НАЛИВНО СУРОВО МЛЯКО, КЕФИР
ЗА МЛЯКОТО НИ
Всички млечни продукти с марката Чифлик Ливади са произведени от собствени животни.
Породите на кравите ни са:
Кравите се отглеждат и доят на пасището. Доенето е веднъж на ден – за по-голям комфорт на хората и животните. Ето как: https://youtu.be/vj41O9I52EY
През зимния сезон кравите са в обор, където се хранят със сено.
ПРОДУКТИ, НАЛИЧНИ В МАГАЗИНА НИ
СУРОВО МЛЯКО (наливно)
Цена на литър 3,82 лв без бутилка
В магазина на Чифлик Ливади на ул. Яворец 9 имаме инсталиран млекомат, от който продаваме сурово мляко. Млекоматът е произведен от швейцарците Brunimat и оборудван със охладителна и самопочистваща система.
От млекомат
КЕФИР (наливен)
Цена на литър 6,33 лв без бутилка
ЗАКВАСЕН С ИСТИНСКА КЕФИРНА ГЪБА (SCOBY - симбиотична колония от лактобацили и дрожди)
Кефирът има консистенция на течно кисело мляко (гъст айрян), но в него има много по-богат коктейл от пробиотични култури (между 50 и 60 според различните публикации) в сравнение с киселото мляко, което е само с две бактерии.
От диспенсър
Повече за ползите от кефира - https://www.healthline.com/nutrition/9-health-benefits-of-kefir
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0963996918308731
Материал на Центъра за оценка на риска по хранителната верига за приложението на кефира в хранително вкусовата индустрия като средство за намаляване количеството на замърсители в храните - https://bit.ly/3YHgj7U
Кефирът увеличава издръжливостта - https://www.mdpi.com/2218-1989/11/3/136?fbclid=IwY2xjawEtW41leHRuA2FlbQIxMAABHbWKvkxpj-4Y1rKGiNVDrxv5X4nj8D8Op7_AUjf9c4w6JrB6YRkrQNR28w_aem_xUpt_LKLNxACBttDtU4XIA
Много полезна информация, ако си правите кефир има тук: http://users.sa.chariot.net.au/~dna/Makekefir.html
И една научна статия - https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmicb.2016.00647/full