ЦИПИ ОТ ПИЛЕШКИ ВОДЕНИЧКИ НА ПАСИЩНИ ПИЛЕТА
Ципите от пилешки воденички се използват в българската народна медицина и китайската традиционна медицина за лечение на различни заболявания.
Предлагаме си замразени, в опаковки по около 0.500 кг.
Повече информация може да намерите в различни източници, ако потърсите с ключовите думи
„Ципи от пилешки воденички“, „Chicken's Gizzard skin“, „Chicken gizzard membrane“, „Ji nei jin“, „Endothelium Corneum Gigeriae Galli“
Също и тук:
https://lekuva.net/6976/efikasen-ilach-za-nevolno-napikavane.html
https://herbaltcm.sn.polyu.edu.hk/herbal/chicken-s-gizzard-skin
http://www.epharmacognosy.com/2012/04/chickens-gizzard-skin-jineijin.html
https://tcmwiki.com/wiki/chickens-gizzard-membrane
КИМЧИ (ТУРШИЯ В АЗИАТСКИ СТИЛ) – ЕСТЕСТВЕНО ФЕРМЕНТИРАЛО КИТАЙСКО ЗЕЛЕ
СЪДЪРЖАНИЕ: КИТАЙСКО ЗЕЛЕ, РЯПА ДАЙКОН, ДЖИНДЖИФИЛ*, ПРЕСЕН ЗЕЛЕН ЛУК*, ЧЕСЪН*, ЛЮТ ЧЕРВЕН ПИПЕР КОЧУГАРУ, СУСАМ*, БИО ЗАХАР НЕРАФИНИРАНА, МОРСКА СОЛ
ВКУС: СРЕДНО ЛЮТО КЪМ ЛЮТО
КИМЧИ ГУЛИЯ (ЗЕМНА ЯБЪЛКА) - ЕСТЕСТВЕНО ФЕРМЕНТИРАЛА
СЪДЪРЖАНИЕ: ГУЛИЯ, ДЖИНДЖИФИЛ, ЧЕСЪН*, ПРАЗ ЛУК*, МОРКОВИ*, ДОМАТЕН СОС, ПРАХ ОТ СУШЕНА МАНАТАРКА, ПРАХ ОТ СУШЕНА СМРЪЧКУЛА, ПИПЕР КАЙЕН, МОРСКА СОЛ
ВКУС: ПИКАНТНО КЪМ СРЕДНО ЛЮТО
*ОТ БИОЛОГИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПОЛЗИ ОТ КОНСУМАЦИЯТА НА КИМЧИ
Ферментиралото китайско зеле Кимчи се счита за много здравословна храна с изключително високо съдържание на фибри и витамини: А, В1, В2 и С. Богато е на незаменими аминокиселини, желязо, калций и селен, мощни антиоксиданти и пробиотици, а калоричността – ниска.
Подобрява функцията на храносмилателната система – лактобацилите в следствие на ферментацията на Кимчи са изключително важни за здравословното състояние на чревната флора. Кимчи спомага за пречистване на червата и стимулира по-добро усвояване на хранителните вещества в организма. Високото съдържание на фибри действа пребиотично (храни добрите бактерии в червата ни) и спомага за стабилизиране на изхожданията и предотвратява запека.
Мощен антиоксидант - Кимчи е богато на мощни антиоксиданти, които са естествени „чистачи“ на организма. Тези антиоксиданти, заедно с феноли и флавоноиди, намиращи се в него, оказват протективен ефект срещу окислително увреждане и предпазват организма от вредното въздействие на свободните радикали.
Подсилва имунната система - многото хранителни вещества, които се крият в Кимчи, заради разнообразието от съставки, включително джинджифил, чесън, люти чушки, лук и моркови имат благоприятен ефект върху имунната система. Те помагат в борбата с инфекциите и са ценни естествени антибиотици и лечители на простудни и грипни симптоми.
В Чифлик Ливади работим пробиотично навсякъде – от почвата, постелята и фуража на животните до готовите за консумация продукти. Съдружието с добри бактерии е здраве.
Може да дегустирате Кимчи в магазина.