Специални продукти

ЦИПИ ОТ ПИЛЕШКИ ВОДЕНИЧКИ НА ПАСИЩНИ ПИЛЕТА

 

Ципите от пилешки воденички се използват в българската народна медицина и китайската традиционна медицина за лечение на различни заболявания.

Предлагаме си замразени, в опаковки по около 0.500 кг.

 

Повече информация може да намерите в различни източници, ако потърсите с ключовите думи

„Ципи от пилешки воденички“, „Chicken's Gizzard skin“, „Chicken gizzard membrane“, „Ji nei jin“, „Endothelium Corneum Gigeriae Galli“

Също и тук:  

https://saveti.framar.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D1%81-%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8

 

https://lekuva.net/6976/efikasen-ilach-za-nevolno-napikavane.html

 

http://lechiteli.bg/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D1%81-%D0%B6%D0%BB%D1%8A%D1%87/

 

https://herbaltcm.sn.polyu.edu.hk/herbal/chicken-s-gizzard-skin

 

http://www.epharmacognosy.com/2012/04/chickens-gizzard-skin-jineijin.html

 

http://ennff.zxmlptq.site/

 

https://archive.shine.cn/sunday/now-and-then/TCM-Treasures-Chicken-gizzard-membrane/shdaily.shtml#:~:text=Chicken%20gizzard%20membranes%20are%20useless,digestion%20and%20tackling%20reproductive%20problems

 

https://tcmwiki.com/wiki/chickens-gizzard-membrane

 


КИМЧИ (ТУРШИЯ В АЗИАТСКИ СТИЛ) – ЕСТЕСТВЕНО ФЕРМЕНТИРАЛО КИТАЙСКО ЗЕЛЕ

СЪДЪРЖАНИЕ: КИТАЙСКО ЗЕЛЕ, РЯПА ДАЙКОН, ДЖИНДЖИФИЛ*, ПРЕСЕН ЗЕЛЕН ЛУК*, ЧЕСЪН*, ЛЮТ ЧЕРВЕН ПИПЕР КОЧУГАРУ, СУСАМ*, БИО ЗАХАР НЕРАФИНИРАНА, МОРСКА СОЛ

ВКУС: СРЕДНО ЛЮТО КЪМ ЛЮТО

КИМЧИ ГУЛИЯ (ЗЕМНА ЯБЪЛКА) - ЕСТЕСТВЕНО ФЕРМЕНТИРАЛА

СЪДЪРЖАНИЕ: ГУЛИЯ, ДЖИНДЖИФИЛ, ЧЕСЪН*, ПРАЗ ЛУК*, МОРКОВИ*, ДОМАТЕН СОС, ПРАХ ОТ СУШЕНА МАНАТАРКА, ПРАХ ОТ СУШЕНА СМРЪЧКУЛА, ПИПЕР КАЙЕН, МОРСКА СОЛ

ВКУС: ПИКАНТНО КЪМ СРЕДНО ЛЮТО

*ОТ БИОЛОГИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ

ПОЛЗИ ОТ КОНСУМАЦИЯТА НА КИМЧИ

Ферментиралото китайско зеле Кимчи се счита за много здравословна храна с изключително високо съдържание на фибри и витамини: А, В1, В2 и С. Богато е на незаменими аминокиселини, желязо, калций и селен, мощни антиоксиданти и пробиотици, а калоричността – ниска.

Подобрява функцията на храносмилателната система – лактобацилите в следствие на ферментацията на Кимчи са изключително важни за здравословното състояние на чревната флора. Кимчи спомага за пречистване на червата и стимулира по-добро усвояване на хранителните вещества в организма. Високото съдържание на фибри действа пребиотично (храни добрите бактерии в червата ни) и спомага за стабилизиране на изхожданията и предотвратява запека.

Мощен антиоксидант - Кимчи е богато на мощни антиоксиданти, които са естествени „чистачи“ на организма. Тези антиоксиданти, заедно с феноли и флавоноиди, намиращи се в него, оказват протективен ефект срещу окислително увреждане и предпазват организма от вредното въздействие на свободните радикали.

Подсилва имунната система - многото хранителни вещества, които се крият в Кимчи, заради разнообразието от съставки, включително джинджифил, чесън, люти чушки, лук и моркови имат благоприятен ефект върху имунната система. Те помагат в борбата с инфекциите и са ценни естествени антибиотици и лечители на простудни и грипни симптоми.

В Чифлик Ливади работим пробиотично навсякъде – от почвата, постелята и фуража на животните до готовите за консумация продукти. Съдружието с добри бактерии е здраве.

Може да дегустирате Кимчи в магазина.

Чифлик Ливади © 2024 Работи на OpenCart | Сглобен от MazeLabs