Позволете ни да привлечем вниманието ви към специалните ни продукти:
- пилешки бульон
- свински бульон
- говежди бульон
Стерилизирани, в буркани от 680 мл., срок на трайност 3 месеца, или 3-4 дни в хладилника след отварянето им.
Цена: 9.37 лв./буркан
Защо бульона на Ливади?
- от пасищни животни
- правен дълго време на ниска температура и е екстрахирал полезните вещества по-ефективно, отколкото автоклав или кратко варене на месо във вода.
24 часа за пилешкия и свинския
48 часа за говежди
- преди варенето добавяме и оцет, за да извлечем минералите и солите в костите. В готовия бульон киселината на оцета вече я няма
- защото е стерилизиран и можете да го съхранявате по-дълго, ако не е отворен
- защото е само изворна вода, кокали, месо (и съвсем мъничко непастьоризиран и нефилтриран ябълков оцет)
- защото е икономично за нас и за вас - енергията ни е почти безплатна - използваме ултра ефективна “ракетна” печка - rocket stove, месото след това нахранва кучетата, а кокалите карбонизираме на въглища…(А ако ни върнете буркана, ще е още по- ;). Вие пък спестявате време, усилия и енергия.
А защо въобще бульон?
(ако не искате нашия, правете си вие!)
Защото:
- съдържа правилното съотношение на много микроелементи и полезни вещества (естествено извлечени от там, където трябва да отидат). Мислете за него като балансирана мулти-минерална добавка, лесно усвояема от тялото ви.
- съдържа колаген и желатин - много важни добавки за здравето на костната система и правилното транспортиране на полезните вещества в организма ви
- е вкусен, бърз и лесен за употреба - можете да направите супа за броени минути с малко енергия, продукти
- е лекарство
Малко повече информация и рецепти:
ЗА ЗДРАВИ СТАВИ Е ПОЛЕЗНО ДА КОНСУМИРАМЕ ТЕЛЕШКИ БУЛЬОН - http://www.doctorbg.com/page.php?id=13226
Костният бульон – новата супер храна?
https://www.zdravei.org/kosten-bulion/
Добрият бульон ще възкреси и мъртвите“
https://nadiapetrova.bg/bone-broth/
Broth is Beautiful http://www.westonaprice.org/food-features/broth-is-beautiful